Vår lunchbuffé

Varje måndag till fredag 11:00-14:00 hittar du säsongens smaker i vår lunchbuffé. Med starkt fokus på det vegetariska och veganska köket och med basen i skandinaviska råvaror väljer du själv vad du vill äta och betalar efter vikt. Att själv få välja hur mycket man vill äta, och betala för just det, är i vårt tycke både trevligt och hållbart då matsvinnet blir närmast obefintligt. Viktavdrag i våra självbetjäningskassor görs för tallrik, om du väljer take-way görs viktavdraget för take-away behållaren. Snittpriset för våra lunchgäster ligger på ca 95 kr, men du avgör förstås själv hur hungrig du är, och därmed priset på din lunch.

Pris just nu, en kopp kaffe ingår i lunchen: 30 kr / hg

Veganska soppor finns alltid som ett alternativ (fast pris 79 kr), och brödet på brödbuffén kommer alltid dagsfärskt direkt från vårt eget bageri.

Lunchmeny vecka 16

Måndag

  • Broccoligratäng med blåmögelost och friterad potatis (L)

  • Röd curry med svenska rotfrukter och fläskkarré serveras med ris

  • Sötpotatissoppa med chiliolja och rostade krutonger (G)

Tisdag

  • Tortellini med krämig tomatsås och grillad paprika (G)

  • Stekt panerad kolja från Kattegatt med örtagårdsås och kokt gotländsk potatis (G/L)

  • Spenatsoppa med rostade krutonger (G)

Onsdag

  • Sparrisrisotto med västerbottensost och örtbakad portabellosvamp (L)

  • Ugnsbakad svensk gårdskyckling med gotländska morötter potatispuré och rostad vitlökssky (L)

  • Pumpasoppa med chili, ingefära och rostade krutonger (G)

Torsdag

  • Mustig linsgryta på belugalinser från

  • Mickelgårds lantbruk med rostade rotfrukter och ris Spenat- och laxpaj med tomat- och rucolasallad (G/L)

  • Tomatsoppa med basilika och rostade krutonger (G)

Fredag

  • Svamp- och tryffellasagne med riven peccorino (G/L)

  • 50/50 biffar av svenskt nötkött och quinoa från Fagerslät gård fyllda med fetaost samt rostad potatis och tzatziki (L)

  • Fransk löksoppa med rostade krutonger (G)

(G)(G) = Innehåller Gluten, (L) = Innehåller laktos, (G/L) = innehåller gluten och laktos. Fråga gärna personalen vid allergier